O NAMA

Zla Shtek je specijalizovana prodavnica za prodaju papirića za motanje i prateće opreme za iskusno pušenje. Pored toga, šop nudi sopstveni brend streatwear garderobe, kao i najkvalitetniju opremu za kultivisanje i uzgajanje biljaka.

 

Početkom devedesetih godina prošlog veka, ponuda papirića za motanje u Srbiji je još uvek bila prilično jadna. Tek nekoliko trafika u Beogradu imalo ih je u ponudi, i uz izuzetak iskusnih motača, bili su prilično neupotrebljivi (Rizla+, Samson, Drum i još koji). S postepenim povećanjem broja korisnika, kao i sve prisutnijim motanjem duvana, kao alternativom cigaretama, pojavile su se, pre svih, velike Rizle, pa nešto kasnije i čokoladne Rizle i još neke varijante, ali je njihov kvalitet i dalje bio očajan. A onda je u naš grad stigao Smoking, najbolji papir za motanje na svetu!

Desetak godina kasnije, na prelazu veka,postajemo ovlašćeni uvoznik, zastupnik i distributer španske kompanije “Miquel Y Costas & Miquel”, koja proizvodi Smoking. Smoking polako počinje da pronalazi put do zabačenijih ćoškova Srbije.

Predstavljamo pakovanje papirića za motanje, unapređeno u našem autentičnom stilu, odnosno opremljeno perforiranim kartonom pripremljenim za flopove, koje smo nazvali ZLA – ZLA. Sa njime, svako je mogao da iskusno mota. U prvoj deceniji postojanja, izbacili smo više od 50 edicija, na kojima smo sarađivali sa autorima s čitavog Balkana i šire. Posebnu pažnju od početka smo poklanjali raznim uticajnijim alternativnim festivalima, organizacijama, bendovima i didžejevima iz regiona, posvećujući im izdanja, među kojima su Manu Chao, Prti Bee Gee, Bad Copy, Mystic Stylez, Marko Nastić, Rebel B, Repetitor, Who See, Marconiero, I Bee, Lollobrigida, Dječaci, Bassivity, Bvana, eXIt Positive vibration Reggae stage, MKDSL, vAtRA, Kill me laser i drugi.

Pokrenuli smo Zla Shtek, najbolji i najopremljeniji smart i head šop u Beogradu, čija je prva adresa bila u ulici Dragoslava Popovića 11a. Po prvi put na jednom mestu ste mogli naći tako širok dijapazon proizvoda: rizle, blantovi, pajpovi, bongovi, vaporajzeri, lule, shtekovi, mrvilice, digitalne vage, majice, duxevi, trenerke, osvezivači prostorija, grow oprema, nargile, duvan za nargile, rezani duvan, cigarilosi, kompletna oprema za motanje i punjenje duvana i mnogo toga još. Kasnije je ovaj shop preseljen u novi, još iskusniji štek, u getu u samom srcu Beograda, na drugom spratu tržnog centra “Sremska”, u ulici Maršala Birjuzova 2 do 4, koji se nalazi negde na pola puta između Zelenog Venca i Knez Mihajlove ulice.

Počinjemo sa promovisanjem Zla Shtek franšize i ujedno predstavljamo novi vid poslovanja u obliku “labave franšize”, a prvi u nizu partnera je Zla Shtek Niš. Iste godine postajemo ovlašćeni zastupnici kompanije HBI eu za Srbiju i Hrvatsku, koja je proizvodjač brendova Elements, Raw, Juicy Jays, King Pin, Notorious BIG, kao i velikog broja digitalnih vaga i prateće opreme za iskusno uživanje u čarima duvanskog dima.

Sa radom po principu labave franšize počinju i MoonZla Shtek u Zemunu, kao i NS Shtek u Novom Sadu.

Još dve ekipe utrčavaju u Zla Shtek familiju. Brdo Shtek na Banovom brdu i Blok Shtek u Enjub-u, u 45tom bloku. 

U priču upadaju Shtek V na Vračaru i Krug Shtek u Kragujevcu.

Zla Shtek se širi par metara dalje u prolaz kod Palate Albanije. Širi se i ponuda, oplemenjena kompletnom i najkvalitetnijom grow opremom, za unutrašnje i spoljno kultivisanje i gajenje biljaka. U novom prostoru, Zla Shtek predstavlja i svoju novu liniju garderobe X – ZLA! Fura se i stara i dalje, bez brige…  

Konačno posle svih ovih godina počinjemo sa sopstvenom proizvodnjom papirića-rizli i na tržište izbacujemo ZLA-ZLA brend koji se po kvalitetu može nositi sa najpoznatijim svetskim proizvodjačima! 

Potraži ih na boljim trafikama!

ZLA SHTEK * CBD & headshop 🌿

close

NEWSLETTER

Prijavi se i budi u toku sa najnovijim fresh proizvodima, ponudama i promocijama!